Dorthe Helm

Dorthe Helm ontwerpt meubels en accessoires voor het interieur.
en adviseert bedrijven over het gebruik van textiel.

Het kenmerk van Dorthe Helms werk is haar oog voor detail.

Vooral in de manier waarop ze kleuren en materialen samen zet
in een grafische en kleurrijke stijl.

Dorthe Helm is een getrainde textiel- ontwerper van de School of
Design in Kolding. Ze heeft sinds 2002 met meubels/textielbedrijven zoals Kvadrat, Gabriel en Ege gewerkt. Ze is nu gestart met haar eigen bedrijf als ontwerpster en
consultant voor bedrijven. Als een concept ontwikkelaar
met brede kennis van de productie, het gebruik van materialen en
kleuren. Dorthe Helm ontwikkelt originele en innovatieve producten.
Producten die zijn ontstaan uit een probleem dat ze
heeft ervaren of uit pure enthousiasme.

Dorthe Helm heeft de kussen collectie ontworpen, genaamd ‘’Chocolate. Ze heeft deze collectie voor Bent Hansen ontworpen. De kussens zijn vierkant en gemaakt van twee
of meer driehoeken die draaien en veranderen van geometrie.

De kleuren van de driehoeken worden samen gezet als twee met een lichte en donkere
toon van elke stof. Dit zorgt ervoor dat de driehoekige vormen duidelijk
zichtbaar zijn. De vele driehoeken in zachte kleuren, herinnerde aan de vorm van
een bekende chocolade, vandaar dat ze de collectie ‘’Chocolate’’ heeft genoemd.

 

Anne Boysen

Anne Boysen heeft een opleiding als architect afgerond in 2012. Tijdens haar studie werd voorspeld dat ze een veelbelovende carrière zou krijgen.

De combinatie van architectuur en kunst is de drijvende kracht achter Annes werk. Ze houdt van experimenten en verrassingen, maar ze waardeert ook de klassieke eenvoud.

De praktische benadering van haar werk is de bepalende factor in het spel met materiaal en vorm, gecombineerd met de zoektocht naar innovatie.

Anne is erg bezig met details, vakmanschap en houdt zich ook bezig met nieuwe onderzoeken
in techniek.

In 2011 won Anne Boysen de “Erik Jørgensen Design award” met de canape “Senecio”.

Het jaar erna werd ze genomineerd voor “Formland Design award” met de houten huizen “ARCH : YOU”.

Ze was ook genomineerd voor “BO Bedre Design award 2011″ in de categorie “Doorbraak van het Jaar” en genomineerd voor “Talent Award” bij de “Danish Design Award 2012″ .

In 2013 werd ze genomineerd voor “Beste aankomende ontwerper” door “Boligmagasinets Design Award”.

Gumbo Studio

Gumbo Studio is een design studio met 100% focus op het product.

Gumbo Studio experimenteert en ontwerpt producten die zich kunnen bewijzen zonder bekende ontwerpers of dure sales promotion.

Het uitgangspunt van Gumbo Studio is dat alle producten worden aangeboden onder de naam Gumbo Studio, terwijl de ontwerpers anoniem zijn.
Het doel van Gumbo Studio is dat het product van een idee naar de klant gaat.

Gumbo Studio is afkomstig van de firma Bent Hansen in het najaar van 2008, die achter het eerste product van het experiment zat.

Button-Up is de naam van het eerste product en als onderdeel van een experiment, werd in 2009 de Stockholm Furniture Fair gepresenteerd.

In het najaar van 2010 presenteerde Gumbo Studio de lounge stoel Asento. Asento is een strak minimalistisch Scandinavisch ontwerp en heeft casual stoffering.
Aan de buitenkant is de stoel strak gestoffeerd, dit zorgt voor lichtheid. De binnenkant is losser gestoffeerd met zacht schuim in de onderrug.

Het nieuwste product van Gumbo Studio is deHang-up, die werd gepresenteerd op de Formland Spring Fair in 2011.
Hang-Up is het antwoord van de ontwerpwereld op ” Build – A -Bear “. Het frame is ingesteld en de klant kan kleuren, materialen en samenstellingen zelf combineren.
De basis van de Hang-Up is verkrijgbaar in zwart of wit. De Button-Up is verkrijgbaar in 30 varianten, in 5 verschillende stoffen, 3 kleuren leer en één in zeehondenbont. Met 5 Button-Ups aan elke Hang-up zijn er vele verschillende Hang-Ups te maken.

Henrik Hvid Hansen

Henrik Hvid Hansen is voortdurend bezig met uitdagende materialen en vormen. Hij is de innovatieve kracht achter Bent Hansen en de ontwerper van het inzamelen van organisch gevormde banken en ligstoelen.

Henrik Hvid vind dat je bij het ontwerp van meubels een diep respect moet meegeven voor de beeldende kunst. Het doel is om meubels te maken met een sterke visuele identiteit en dat ze daardoor de functionaliteit nog steeds behouden.

Een goede kwaliteit is zonder twijfel belangrijk voor Henrik Hvid Hansen. Hij is omringd door gekwalificeerde vakmensen, hij heeft daardoor beste kansen om nieuwe ideeën uit te proberen, zoals het ontwikkelen van bekende producten en het testen van verschillende soorten leer en textiel.
Henrik Hvid Hansen vindt de interactie tussen vormen en materialen fascinerend. Hij gebruikt al zijn kennis in samenwerking met het textiel fabriek Gabriel om op nieuwe manieren stofferingen te ontwikkelen.
Een verblijf van enkele jaren op het vinden van de juiste balans in een meubel is niet ongewoon. Als ontwerper is Henrik Hvid Hansen voor een groot deel gedisciplineerd in zijn werk. Hij vindt kunst een inspiratiebron. Hij is geïnspireerd door de Engelse kunstenaar en beeldhouder Henry Moore ‘s, het universum van organische en monumentale sculpturen.

Henrik Hvid Hansen heeft een open geest voor iets dat hem kan helpen in het proces van het ontwerpen.