3 GENERATIES EN 60 JAAR ERVARING

Henrik Hvid Hansen is voortdurend bezig met uitdagende materialen en vormen. Hij is de innovatieve kracht achter Bent Hansen en de ontwerper van een inzameling van organisch gevormde banken en ligstoelen.

Henrik Hvid vindt dat je meubels een diep respect moet geven voor de beeldende kunst in de bekleding. Het doel is om meubels te maken met een sterke visuele identiteit en dat ze dan nog steeds de functionaliteit blijven behouden.

Een goede kwaliteit is zonder twijfel erg belangrijk voor Henrik Hvid Hansen. Hij is omringd door gekwalificeerde vakmensen, door hen heeft hij de beste kansen om nieuwe ideeën uit te proberen, middels ontwikkeling van bekende producten en het testen van verschillende soorten leer en textiel. Henrik Hvid Hansen vindt de interactie tussen vormen en materialen fascinerend. Hij gebruikt al zijn kennis in samenwerking met het textiel fabriek Gabriel om op nieuwe manieren stofferingen te ontwikkelen. Als ontwerper is Henrik Hvid Hansen voor een groot deel gedisciplineerd in zijn werk.

Kunst is een enorme inspiratiebron voor hem. Hij is onder meer geïnspireerd door de Engelse kunstenaar en beeldhouder Henry Moore, het universum van organische en monumentale sculpturen.

Henrik Hvid Hansen heeft een open mind voor alles dat hem kan helpen in het proces van het ontwerpen.